Maxwim in América Latina

Buenos Aires (BA)

Deze metropool was voor ons de poort naar América Latina. Wat ons meteen opviel was de gelijkenis met menig grootstad in Europa. Goed voor ons, zo konden we rustig aanpassen aan de Zuid-Amerikaanse gewoontes (alles op zijnen tijd, geen verkeersregels; goedkoop vlees, de rest nog niet echt; ...). Ook het weer had een enorme duik genomen bij onze aankomst (toch nog steeds 18°) en steeg gezapig tot 26° vandaag. Hiervoor zullen we de weergoden eeuwig dankbaar blijven!

Nu effe over de verschillende wijken of barríos van 't stad met elk hun karakteristieken: We begonnen met La City ('t centrum) met plaza de mayo, een plein ter ere van de onafhankelijkheid van BA in 1826 (van de spanjoerden) met la casa rosada, dat zoals iedereen wel zal weten groen van kleur is. Daarna effe door de Florida (winkelstraat) gekuierd en wat spullekes gekocht van de straatventers (afbieden jonges!) om uit komen op de Av. 9 de julio, dat is nog is een straat! (10 baanvakken in beide richtingen) met in't midden den obelisco. De volgende dag zijn we naar La Boca geweest, de arme volksbuurt van BA, met centraal de snoepdoos of la bombonera, de thuishaven van de Boca Juniors en menig ander plaatselijk clubke (nene niet FCW). Toen we hier aankwamen was er net een potje voetbal gespeeld en klonken er machtige gezangen door de straten! Effe aan de poort piepen, en van de bewaker mochten we binnen gerust een snoepje gaan meepikken. Dat zijn pas supporters! Vandaar dat ook elke hoek van de straat voorzien was van een koppel agentjes. Hier ook gepasseerd door el caminito, de straat waar de huisjes alle felle kleuren van de regenboog hebben (een streling voor het oog). Gisteren zijn we dan verder 't stad in getrokken naar Recoleta, een buurt voor de rijkere porteños (inwoners van BA). De buurt wordt gekenmerkt door vele gezellige parkjes waar tortelduifjes lustig een tong draaien (jaja ze zijn met vele, van alle leeftijden en de vrouwkes zijn echte guapas). De trekpleister hier is echter van een iets lugubere aard, namelijk het kerkhof (el cementerio de la Recoleta) alwaar Eva/Evita (koosnaampje van de Argentijnen) Perón begraven ligt. Vergis u niet, dit is geen alledaags kerhof met grafzerken op een grasperk, hier staan echte huizen die dienen als graftombes voor de ganse familie met naam en faam of met geld. Toch wel effe wennen aan de volgestouwde graftombes met bovengrondse kisten en hier en daar een gezette zwerfkat ertussen. Daarna bracht den benenwagen ons naar Palermo (Viejo, Hollywood, Soho allemaal delen in deze buurt) waar de trendhoppers van BA te vinden zijn. Toch wel gezellig tussen het jonge volk wandelen, hangen in de parkskes, op 't terras zitten... Hier 's avonds gaan eten op aanraden van de Lonely Planet in een resto waar de locals pas na 22u binnenstromen om hun maag te vullen. Hier hebben we toch wel gemerkt dat niet elke Argentijnse steak van wereldniveau is (nen binnenband van ne fiets is nog gemakkelijker weg te kauwen). Daarna nog langs enkele gezellige kroegskes gepasseerd om uiteindelijk in een Hollandse?! keet te belanden tot in de vroege uurtjes. Vandaag lekker uitgeslapen en aan het zwembad Spaans geblokt. Daarna nog effe van de tango gaan genieten op een met duiven (de beestjes, jonges) en zon gevuld pleintje in San Telmo. 's Avonds afgesloten met mate (een traditioneel thee-achtig goedje). HEERLIJK

Morgen verlaten we deze metropool en trekken we noordwaarts richting Nelson (Enkele km ten noorden van Santa Fe in de provincie Santa Fe) alwaar we een vriendin (Kimmy) van in Leuven gaan bezoeken. Zij heeft ter plekke een project opgestart voor de jeugd in samenwerking met de Sporting (Anderlecht). (http://www.arcoargentina.be/nlhome.html)

Hasta luego,

Maxwim

PS: Bij deze willen we Thomas en Stephanie nogmaals héél hard bedanken voor de opening van hun hotelletje en hun gastvrijheid: BEDANKT!!! We hebben ervan genoten...

kim

oye
ya teneis moviles? si quereis, deja los numeros aqui, asi que podemos enviar un mensaje de vez en cuando.. x

jonas

gelukkige sinterklaas!!

Klaartje

Ola guapos!

Klinkt al allemaal heel leuk, maar zeker ook spannend!
Leuk om te lezen, echt waar!
Hou ons maar goed op de hoogte en zorg goed voor elkaar, he!

Besito
Klaartje

gilbert en agnes

wij volgen jullie als fietsvrienden van guy caers en may,en omdat wij vorig jaar vier maanden per fiets door argentinie en chilli trokken.
wij wensen jullie een geweldig jaar toe.
groetjes

wim

no tenemos moviles, todavia... pero mas tarde compraremos!
hasta luego
beso

vava en de borgers family

maxwim,
ook vanuit het verre oosteneind een fantastisch jaar toegewenst, geniet er maar van en we gaan jullie zeker volgen
groetjes

Javier

Boludo deja tu numero de celular asi podemos joderte un rato!!

wens

maxwim!
leuk om jullie verhalen te lezen, doe zo maar verder! natuurlijk worden jullie hier al hard gemist, dat ik al over een bezoekske begin na te denken
mannen, amuseer jullie te pletter en hou het veilig (op alle gebieden ;)
xx

kevin (pig farmer)

bij die ploegskes was toch ni mejer sfeer dan bij den FCW eh kerel. kunde dan mss ni ejen of andere batistuta meebrenge veu volgend seizoen tege de kempenzonen ;-)

mieke en ronny

hallo Wim en Maxim ,
Aan jullie verhaaltjes te horen is de reis al goed ingezet ! Geniet ervan jongens ! (...dat zal er niet aan ontbreken zeker ?) Wij wachten vol spanning op het vervolgverhaal! Groeten !!!

Louise

Yow backpackers,

Zalige verhalen jongens, we kunnen helemaal meeleven, lijkt alsof ge nen eigen lonely planet aant schrijven bent... Neenee, kverga van jaloezie en laat nog maar veel van jullie horen, is echt tof.
Ge mist hier niks, de examens zijn bijna aangebroken dus wij gaan de depressie tegemoet tot 30 januari!
Louise